IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канела за сияйна кожа през лятото

25 август 2015 10 00

Лесна рецепта за красота

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всички обичаме да прекарваме колкото можем повече време навън през летните месеци. Крием се от жарките слънчеви лъчи в задния двор на барбекю или под чадъра на плажа и странно, но винаги намираме време за всичко.

Проблемът е, че колкото и да се мажем със слънцезащитно мляко и колкото и стоим на сянка, лъчите всячески намират своя начин да ни погалят.

Понякога каквото и да правим не е достатъчно – кожата ни все така си има нужда от постоянна и засилена хидратация.

За щастие, имаме решение на този проблем – домашната маска с банан и мляко. Рецептата не просто е лесна да се направи в домашни условия, но е и пълна с всички природни ползи на своите съставки.

Ето един лесен начин да си върнете любимата сияйна кожа това лято.

Ще ви бъдат необходими:

1/2 банан ( за предпочитане е да бъде узрял)

2 супени лъжици мед

1/2 чаена лъжичка канела

Тази обикновена маска прави чудеса при мазна или податлива на акне кожа, тъй като бананите са пълни с антиоксиданти и калий, които се явяват големи помощници в борбата с акнето.

Успоредно с това, медът запазва хидратацията на кожата и допринася със своите антибактериални свойства.

Начин на приготвяне:

Вземете половин презрял банан и го намачкайте добре, докато не получите почти течна консистенция. Поръсете обилно с канелата, която е чудесна природна съставка за борба с акнето, и добавете меда.

Смесете всичко заедно и нанесете върху предварително почистена кожа. Оставете да действа за 10-15 минути и след това изплакнете обилно с топла вода.

Можете да повтаряте маската колкото пъти прецените за нужно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари