IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети за блондинки

1 септември 2015 08 40

Грижа за косата

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

До всички блондинки: Знаем колко ви е трудно да запазите цвета.

Всички недостатъци на изрусяването превръщат мисията в почти невъзможна, а изтощаването на косъма дори няма да го споменаваме.

Да бъдеш с руса коса изисква невероятно много усилия, инвестиране на време и със сигурност на нерви.

Именно поради тази причина бихме искали да направим живота ви с една идея по-лек и да ви разкрием някои дълго пазени тайни на фризьорите.

Представяме ви пет неща, които никога да не причинявате на косата си и с които ще изглеждате невероятно.

Ето кои са те:

1. Не скачайте просто така в басейн

Преди да се гмурнете в басейн, вземете чиста вода и намокрете цялата си коса. Това ще защити косъма от попиване на хлор, който може да оцвети русата коса в зелено.

2. Не мийте често косата

Сухите шампоани помагат да задържите косата си повече време, но се уверете, че продуктът е подходящ за руса коса. По-рядкото миене при блондинките им позволява да задържат за по-дълго цвета.

3. Сменете обикновения шампоан

Колкото и да е странно, опитайте с лилав шампоан. Той ще поддържа косата без да ѝ придава каквото и да е неприятно оцветяване – нещо, което често се случва с шампоани, които не са пригодени специално за блондинки.

4. Никога не се къпете с алкална вода

Взимането на душ с алкална вода може да оцвети русата ви коса в зелено или да ѝ придаде неприятни оттенъци. За да избегнете промяна в цвета, изплакнете с вода, в която има предварително разтворен аспирин.

5. Не се боядисвайте сами

Перфектната руса коса изисква специални техники за постигане, които трудно можете да направите сами. Имате нужда от помощта на специалист, който много добре знае предимствата на естествения външен вид. Обърнете се към фризьор за изрусяването и за първия път, и за поддръжката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари