IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Край на заплетената коса!

5 септември 2015 06 43

Как да се грижим за прическата

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Някъде между изпробването на нови прически, продукти за коса, методи за внасяне на обем и дори спането върху влажните ни кичури, се сдобихме с постоянни възелчета в косата, които трудно се разплитат.

Явлението обикновено се откроява особено ясно непосредствено след баня и ни мъчи до момента, в който вече не сме се изсушили.

Никоя жена не е застрахована от неприятния проблем, но има няколко начина, с които да намалите вероятността това да се случи.

Представяме ви готов план от общо пет стъпки, които очертават пътя на безпроблемната коса. Ето кои са те.

1. Гребен с големи зъбци

Избирайте инструментите за коса много внимателно, особено ако спадате към типа на увреден косъм, който е склонен към накъсване. Вместо да се опитате да премахнете възелчетата от косата с четка, използвайте гребен с големи зъбци. Това е лесен метод, с който да разплетете бързо проблемното новооформено топче и да се радвате на гладка прическа.

2. Използвайте повече балсам

Добрият балсам за коса и голямото количество от него са тайните на коса без заплетени кичури. Противно на общоприетото схващане, добре е да разресвате още докато сте под душа, защото на мокра коса увреждането е значително по-малко, отколкото на суха такава. Започнете от краищата, като постепенно преминавате към корените и задължително използвайте повече балсам.

3. Започнете от краищата

Най-голямата грешка, която можете да направите, е да започнете сресването на косата от корена. Така е много вероятно да накъсате косъма или направо да го отскубнете от корен, което в дългосрочен план със сигурност ще доведе до сериозни проблеми. Започнете от краищата и постепенно стигнете до корена.

4. Не насилвайте

Агресивният подход не е добро решение, когато става въпрос за разресването на възел. Това може да ви се вижда по-добър вариант от рязането, но в действителност е по-болезнено и неприятно. Леко и нежно се опитайте да отделите косъмчетата едно от друго със зъбците на гребен.

5. Използвайте пръсти

Пръстите на ръката могат да разплетат възелчетата по начин, по който гребенът и четката никога няма да успеят. Внимателно издърпвайте косъмчетата и имайте предвид, че трябва да бъдете прецизни, а това отнема време. Веднъж разхлабите ли възела, можете да разрешете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари