IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фризьорите: Спрете да правите тези грешки! – Част 2

8 септември 2015 06 19

Нека имаме милост към коафьорите

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Гледаме фризьора и си казваме – това е лесно, и аз го мога. Истината е, че не го можете.

Проблемът идва от факта, че го разбирате твърде късно, след като вече стоите с ножица в ръка и проронвате сълзи толкова големи, че остават кръгли по бузата.

И отново опирате до любимия стар фризьор, на когото му става лошо един път като ви види и втори път като му обясните точно какво сте направили.

За да не се стига до такива ситуации, след първата, представяме втората част от процедурите, които никога не е добре да се захващате да правите сами.

1. Не подстригвате често косата

Много жени чакат твърде дълго време между посещенията при фризьора, тъй като се радват на дължината, която са постигнали. Да, но ако половината от тази коса е увредена, тя на практика изглежда много далеч от красиво. Ако третирате постоянно косата с химикали, изправяте я, къдрите я или просто генетически сте предразположени към накъсване, най-добре се виждайте с коафьора.

2. Сушите косата с кърпа

След като излезете от душа, не бързайте да изтъркате бързо косата с кърпа. Особено лошо е когато сте агресивни – по този начин не премахвате влажността по-бързо, но за сметка на това увеличавате шанса да накъсате косъма. Бъдете нежни и щадящи – не увивайте косата на топка с кърпата, а просто леко попийте водата.

3. Миете косата си всеки ден

Не е нужно да миете косата си всеки ден. Тази процедура може да изсуши косъма и да го направи много по-податлив на накъсване. Можете да изпробвате различни прически или сух шампоан, но гледайте да влизате в банята за миене на гривата на всеки 3-4 дни, ако ви е възможно.

4. Твърде много решете косата

Знаем, че майките ни от малки ни учат как е абсолютно задължително да си решем косата по една минута. Всеки кичур. Още по-лошо е, ако сте с навик да разресвате точно сто пъти, защото това е на практика правопропорционално на увреждането, което нанасяте. Постоянното ресане на косата премахва горния слой на косъма и увеличава риска от накъсване и цъфтене.

5. Сами си избирате цвета на боя за коса, след което се боядисвате у дома

Фризьорите са хората, които освен, че ви подстригват, имат знания относно косата и нейната пигментация. Има определени цветове, които не позволяват нанасянето на други и такива, които в комбинация с даден нюанс дават съвсем различен резултат. Не се надценявайте и оставете на професионалистите да създадат перфектния за вас цвят – те ще го съобразят с цвета на очите, веждите и кожата, за да бъдете красиви и различни едновременно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари