IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цитрусово масло за тяло с манго

17 септември 2015 05 42

Летен аромат за есента

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Тъй като не можем да спрем или поне да забавим идването на есента и понижаването на температурите, всячески се опитваме да се „запазим“ с различни малки неща, които да ни напомнят за лежерните дни.

Обикновено, най-силно въздействие у нас имат ароматите, тъй като за секунда могат да ни пренесат обратно в онзи слънчев ден на плажа, в който единственият ни проблем беше дали е достатъчно студен коктейлът ни.

Поради тази причина и защото сега е моментът да преобразим козметичната си рутина спрямо атмосферните условия, решихме да подберем най-приятните съставки за едно хидратиращо масло за тяло.

Натуралните продукти могат да се намерят лесно, а домашно приготвената козметика е буквално безценна и незаменима в грижата за кожата.

Представяме ви рецепта за масло за тяло с цитрусови нотки и манго.

Ще ви бъдат необходими:

10 грама пчелен восък

25 грама какаово масло

30 грама масло от ший

25 грама масло от манго

1 чаена лъжичка бадемово масло

1 чаена лъжичка витамин Е

20 капки цитрусово етерично масло

Начин на приготвяне: Разтопете восъка, маслото от ший, какаовото масло и маслото от манго на водна баня. Оставете получената смес да ври на огън за 20 минути като превантивна мярка срещу образуването на гранули след като изстине.

Добавете бадемовото олио и Витамин Е, след което затоплете за още няколко минути, докато не се получи абсолютно течна смес. Дръпнете от котлона и добавете етеричните масла, след което разбъркайте добре.

Разсипете в съдовете, в които ще съхранявате маслото за тяло и изчакайте да се втвърди добре, преди да използвате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари