IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да използваме зеления чай за красотата?

30 септември 2015 06 33

Трябват ви единствено пакетчета от полезната напитка и добри съвети

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всички сме запознати със здравословните предимства на зеления чай.

Знаем, че той ускорява метаболизма и не е случайно, че именно зеленият чай е в основата на всички режими за пречистване на организма.

Освен всичко това, трябва да обърнем специално внимание и на ползите, които напитката има върху красотата.

А те не са никак малко.

Факт е, че естествените и натуралните продукти са най-доброто, което можем да си подарим за красива визия.

Представяме ви предимствата на зеления чай за красотата във всеки един неин компонент поотделно.

1. За очите

Вместо да изхвърляте използваните пакетчета с чай, поставете ги за малко в хладилника, за да се изстудят. Поставете ги директно върху очите. Зеленият чай съдържа танин, който успешно свива кожата и намалява подутините на и под клепача. Студените пакетчета зелен чай редуцират подпухването и стягат кожата около очите.

2. Скраб за лице

Тъй като зеленият чай помага за стягане, можете да го използвате като скраб за лице. Смесете зелен чай със захар на гранули и малко вода. Тази рецепта ви снабдява с изцяло естествен продукт, който не просто ще почисти лицето, но и ще го задържи свежо за по-дълго време.

3. Маска за лице

Смесете равни количества сода за хляб със зелен чай и добавете малко мед, за да направите маска за тяло. Медът спомага за възстановяване на кожата, а зеленият чай, както вече знаем, за стягането ѝ. Содата за хляб е добър ексфолиант и детоксикира. В случай, че нямате толкова време, затоплете вода и запарете пакетчета с чай. Изстискайте водата от самите пакетчета и с нея масажирайте лицето.

4. За косата

Зеленият чай е много добър и за косата, тъй като я снабдява с истински и дълготраен блясък. Сложете няколко пакетчета от чая във вряща вода и ги оставете на огън за между 10 и 15 минути. Получената смес оставете да престои за през нощта. На следващата сутрин, изсипете водата върху косата и оставете да действа за поне 10 минути. Можете да масажирате скалпа. Изплакнете с шампоан и продължете с балсам, както обикновено.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

shyane ( преди 8 години )
Добри предложения! Ще ги пробвам!:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар