IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за къдрена коса

2 октомври 2015 07 31

Как да поддържаме прическата?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всички обичат къдравите коси... освен тези, които са с естествени такива.

При жените обикновено важи правилото, че искат това, което не могат да имат, особено ако става въпрос за външен вид.

Поради тази причина, никак не е малък броят на дамите, които прибягват до студено къдрене, за да се радват на красиви букли, без да спят всеки ден върху ролки.

Подобно третиране на косата може да бъде много вредно за косъма и да доведе до накъсване, цъфтене на краищата и изсушаване.

Именно поради тази причина, една от най-важните ви задачи е да се погрижите добре за новата си прическа.

Представяме някои от най-важните правила, които трябва да спазвате, ако скоро сте къдрили трайно косата.

1. Хидратиране

Къдрената коса има нужда от два пъти повече хидратиране и поддържане с козметични продукти, отколкото нетретираната. Това е така, тъй като по този начин помагате за възстановяването на текстурата и връщането на плътността на косата. Освен това, къдрената коса може да бъде измита само 24-48 часа след като процесът е приключил. Това е важно и трябва да го имате предвид – използвайте балсам за коса абсолютно всеки път, щом влезете в банята.

2. Без шноли

Особено важни са първите няколко дни, затова през тях е абсолютно желателно да не използвате стегнати фиби, шнолки, ластици или каквито и да е пособия за коса, които могат да развалят цялостната ѝ форма. Порадвайте се на пуснатите кичури.

3. Козметика

Тъй като след перманентно къдрене, косата ви вече влиза в една съвсем различна графа, съобразете се с нея. Потърсете си козметични продукти, които са за третиран косъм, тъй като те са много по-щадящи и обогатени с различни полезни съставки за косата.

4. Сушене на косата

Тъй като през зимните дни е много трудно да не сушите косата си със сешоар, то поне се постарайте да го правите от по-голямо разстояние. Имайте предвид, че всеки път при поява на възможност да оставите кичурите да изсъхнат сами, трябва да се възползвате от нея.

5. Защита

Както всички знаем, краят на лятото далеч не означава край на слънчевите лъчи. Поради тази причина, използвайте продукти за слънцезащита и за косата или носете шапка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари