IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дълготраен грим при мазна кожа – Част 2

15 октомври 2015 03 45

Вярвате или не – това е напълно възможно

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Мазна кожа – една от най-плашещите „диагнози“ на кожата, според голяма част от жените. Дамите, определени с този тип кожа със сигурност имат множество оплаквания, сред които най-изразено е лъщенето.

От друга страна обаче, този тип има своите предимства, които в никакъв случай не трябва да се пренебрегват.

В крайна сметка, козметичната индустрия се е погрижила достатъчно за комфорта на своите потребителки и е осигурила решение на всеки проблем и специфика на всяка кожа.

Един от най-ясните проблеми на дамите с мазна кожа е фактът, че грим трудно се задържа за по-дълго време по начина, по който е нанесен.

Е, имаме решение и на този проблем. Представяме ви лесни трикове за това, как да бъдете красиви независимо от всичко.

1. Матираща основа

Един от добрите съвети, които често чуваме от професионалните гримьори, е да се използва матираща основа за грим. Този продукт е добър за всеки тип кожа, но за мазната такава е просто задължителен. Нанесете го върху лицето и той ще ви даде мека и гладка основа, върху която да поставите грим. По-важното е, че ще създаде добра база, която ще държи грима ви на място с часове. Селектирайте основа за грим, която не съдържа масла и помага срещу лъщенето.

2. Избягвайте коректор върху клепачите

Много жени използват коректор на клепачите, но ако имате мазна кожа, това със сигурност не е особено добра идея. Използвайте основа, която е специално създадена за тази нежна област и ще помогне да се абсорбира себумът. Коректорът е създаден единствено да ви даде цвят, така че със сигурност няма да задържи сенките ви на място за дълго време.

3. Правилен фон дьо тен

Да изберете правилния фон дьо тен за кожата е един от добрите съвети за това, как да задържите грима за по-дълго време. За целта, изберете продукт, който не е на маслена основа и няма парфюми. Добре е да нанасяте със специално пригодена за целта четка – това ще помогне на порите и ще намали омазняването на кожата.

4. Използвайте маска за лице веднъж седмично

Ако използвате маска за лице поне веднъж седмично, ще контролирате производството на себум на кожата и съответно, ще удължите времето, в което гримът ви ще е съвършен.

5. Кърпичките и пудрата – винаги с вас!

Една от най-големите грешки, която жените постоянно правят, е да нанасят грима си преди да са почистили добре кожата. За целта, вземете си кърпички за попиване на излишния себум и след това нанесете пудрата. Носете ги с вас, за да може да реагирате адекватно и бързо през деня, в случай, че забележите омазняване.

Първата част от полезните съвети за дълготраен грим при мазна кожа можете да видите тук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари