IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Thread Lifting – най-новата тенденция в борбата с времето

27 октомври 2015 15 05

Д-р Веселин Динев с подробности за процедурата

Снимка: Вита Естетик Център

Снимка: Вита Естетик Център

Интервю с д-р Веселин Динев – пластичен хирург във „Вита Естетик Център“

Д-р Динев, изхождайки от Вашия дългогодишен опит, кои са най-ефективните методи за подмладяване?

Това дали един метод е ефективен или не до голяма степен зависи от резултата, който търсим. В този смисъл филърите и ботоксът са се доказали във времето като безспорни лидери, когато говорим за оформяне контура на лицето. В случаите, когато търсим ефект на освежаване на лицето и постигане на т. нар. естествено подмладяване, най-често се обръщаме към мезотерапията и плазмения лифтинг – методи с високо качество и ефективност. През последните няколко месеца изключително успешно прилагам и Thread Lifting-а, като впечатленията ми от този метод са изключително добри.

Какво представлява Thread Lifting-ът?

Thread Lifting-ът е иновативен лифтинг чрез поставяне на специални резорбируеми конци. Те имат конуси или кукички, които опъват кожата на лицето и по този начин получаваме лифтинг ефект. Конците се разграждат за около половин до една година. На тяхно място се формира собствена съединителна тъкан, която поддържа ефекта за до две години и половина.

Как се извършва процедурата и крие ли някакви рискове?

В зависимост от търсения резултат, индивидуалните желания и специфики на клиента, поставяме подкожно определен брой конци под определен ъгъл. Процедурата се извършва с местна упойка, неболезнена и лека е, не оставя белези, а рискът от синини и отоци е минимален. По никакъв начин не засяга обичайните ежедневни активности. Клиентът може да направи процедурата в обедната си почивка и след това спокойно да се върне отново на работа, да общува с хора, да спортува или упражнява всяка друга дейност. Разбира се, има някои условности по отношение на използването на козметика, прилагането на определени процедури, излагането на висока температура за определен период от време след лифтинга, но това са съвсем неангажиращи изисквания, които обикновено не представляват проблем.

* Д-р Веселин Динев

Може ли Thread Lifting-ът да се комбинира с други процедури?

Thread Lifting-ът може спокойно да се съчетае с филъри и ботокс, като по този начин постигаме допълнително освежаване на лицето. Както вече споменах, процедурата се нарежда до методите за естествено подмладяване, което автоматично означава, че приложението ѝ не ни налага почти никакви ограничения. Дори напротив – можем само да извлечем допълнителни ползи от нея.

Какво бихте посъветвал всички, които мечтаят да скрият няколко години от възрастта си, но се колебаят коя процедура да изберат?

Бих ги посъветвал задължително и на първо място да се консултират със специалист. Каквото и да пише във форумите, каквото и да ви съветват приятелките ви, всеки човек е различен и уникален. Това, че дадена процедура е била ефективна за един, съвсем не означава, че ще има същия ефект при друг. Всичко е строго индивидуално и изборът на конкретна процедура зависи от множество фактори – възраст на клиента, състояние на кожата, търсен ефект и разбира се – опит на специалиста. Тук е моментът да призова всички да не избързват с избора на специалист. Много е важно да направите информиран избор, да се уверите, че отивате при човек с опит в извършването на определен тип процедури, за да се чувствате спокойни и да не съжалявате от резултатите след това.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари