IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да избегнем суха кожа?

29 октомври 2015 08 00

Няколко съвета за студени дни

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

През летните дни сякаш всичко е значително по-лесно. Дните минават бавно, изпълнени със слънце и високи температури, което се превръща повече в предимство, отколкото в недостатък.

Когато става въпрос за красота и по-конкретно за кожа, неминуемо е да усетим разликата със зимните месеци.

Не страдаме от сухота, раздразнения, дискомфорт и неприятно усещане при допир. Именно поради тази причина, много важен елемент в рутината и козметичните продукти, които използваме, е правилното им превключване така, че да отговарят на всичките ни нужди.

Сухата кожа не се проявява само върху ръцете – тя е фактор, който се открива и върху цялото тяло.

Именно поради тази причина съставихме за вас задължителните стъпки, които трябва да предприемете, ако искате да преминете през студените месеци с мека и приятна на допир кожа.

1. Кремообразни продукти

Приберете всички продукти за почистване с гелообразна форма. Кремообразните формули са много по-добри за студените дни – поставят защитен слой върху кожата, който осигурява хидратиране през целия ден.

2. Използвайте слънцезащита

Повечето от дамите използват кремове със защита от вредните слънчеви лъчи основно през лятото. Това е основна грешка, тъй като слънцето не изчезва с падането на температурите и фактът, че термометърът не е в горните си стойности, далеч не означава, че не можете да изгорите.

3. Хидратирайте тялото

Нуждата на кожата да бъде хидратирана се засилва в по-студените дни на годината. След като излезете от банята, отделете поне 10 минути за нанасяне на масла или кремове за тяло, които ще запазят кожата ви мека. Можете да се възползвате от бебешки продукти, тъй като те са максимално щадящи и пригодени за случая.

4. Балсам

Забелязвате ли как блясъкът от косата някак си изчезва през студените дни? За да не се получава това, използвайте задължително балсам. Той ще „запечата“ косъма и няма да позволи на агресивните атмосферни условия да променят качествата и характеристиките му.

5. Хидратация на организма

Засилете своя режим за красотата като пиете още повече вода. Това ще помогне на организма ви да се запази млад и хидратиран, като успоредно с това се прочиства от токсините. Препоръчително е да замените студената вода от летните дни с топла такава за зимните.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари