IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ексфолианти от кухнята

30 октомври 2015 06 00

Изпробвани продукти

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

За да постигнете здравата и красива кожа, трябва да се отървете от мъртвите клетки на повърхността ѝ.

Ексфолирането, когато е направено както трябва, може да намали процеса по състаряване и да освежи кожата ви така, че да изглеждате много по-млади, отколкото сте.

Хубавата новина около всичко това е, че не е необходимо да тичате до магазина и да изсипвате един куп пари за скъпи продукти.

Това, което трябва да направите, е да отидете до кухнята и да се огледате добре.

Представяме ви пет изпробвани от нас продукти, които ги има във всяко едно домакинство и са доказано ефективни и като ексфолианти.

Вижте кои са те

1. Мед

Сладка и здравословна добавка към ежедневната ви рутина, свързана с красотата, медът е много подходящ заради своите антисептични действия. Антибактериалното действие със сигурност е едно от нещата, на които можете да заложите при почистване и освежаване на кожата. Ако искате и да хидратирате, просто смесете малко количество мед с обикновения скраб за лице.

2. Кисело мляко

Един от най-препоръчителните продукти както за красотата, така и за здравословния режим на хранене. Киселото мляко е пълно със съставки, които оказват изключително благоприятно влияние върху кожата. Комбинирайте го с прясно мляко и ще получите почистващ продукт, който оставя след себе си защитен, хидратиращ слой. Оставете за 20 минути и след това изплакнете.

3. Сода

Колкото и странно да звучи, содата се използва широко в различни разкрасителни процедури и спа терапии. Микродермабразиото съдържа сода бикарбонат. Все пак, трябва да имате предвид и количеството, което поставяте, тъй като не се препоръчва да прекалявате, ако сте с чувствителна кожа. Най-добре е да използвате буквално една щипка в продукт за почистване на лице.

4. Семена от плодове и ядки

Семената от боровинки и малини, както и бадемите, ексфолират и почистват кожата много добре. Тези съставки помагат за премахването на натрупаните мъртви клетки по повърхността на кожата и оставят след себе си мекота и свеж вид. Използвайте ги ситно смлени.

5. Морска сол

Ако търсите скраб за лице и искате да помогнете за разтварянето на порите, тогава смесете морска сол с вода. Натъркайте лицето си сутринта и ще забележите разликата веднага. Известни и скъпи процедури за тяло и лице използват морската сол като основна съставка, тъй като подпомага циркулацията на кръвта и прикриването на капилярите от кожата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари