IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически и съвети за всички възрасти

20 ноември 2015 07 00

Как да се погрижим за косата през годините?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

В миналото, широко разпространен бе митът, че всяка една жена трябва да подстриже къса косата си след като навърши 30 години.

Добрите новини? Тази теза е толкова остаряла, колкото и легендата, че не можем да носим бяло, ако вече сме раждали.

Макар да е интересно да открием точно кой и как е наложил подобни „закони“, ще се съсредоточим върху другата гледна точка.

Можете да изглеждате страхотно с дълга коса във всяка една възраст и да изглеждате подобаващо за годините си само с няколко лесни съвета.

Запомнете, че въпреки всичко, косата е подвластна единствено и само на личните ви предпочитания, така че каквато и прическа да решите за подходяща, важно е да се чувствате уверени.

През 20-те си години

Експериментирайте

Тази възраст предразполага да експериментирате с различните прически в двете крайности – много къса и много дълга. През тези години косъмът е в най-добро състояние и можете да се възползвате от това както с традиционни стилови решения, така и с модерни такива. Бъдете приключенски настроени и опитвайте.

Бъдете семпли

Ако не сте много по актуалните тенденции, няма нищо лошо. Прекрасната и небрежна визия на косата ви идва естествено през 20-те години, затова можете просто да ѝ се наслаждавате.

През 30-те си години

Помислете за обема

В тази възраст се предполага, че вече имате работа и това внася нотка на професионализъм, която като че е прикачена към косата ви. Заложете на продукт за обем от корена и съвсем леко внесете вълни или изправете краищата.

Разделете с път настрани

Оформянето с път настрани внася едновременно сексапилно и прилежно усещане към всяка коса със средна дължина. Използвайте веждите си като основни точки и разделете на същата ос. Този тип прическа добавя мигновено обем и баланс върху чертите на лицето.

През 40-те си години

Пластове и бретон

Често срещани проблеми през 40-те години са косопадът и изтъняването на косъма. Това се дължи на многобройни фактори като хормони и естествено влияние на времето. Прическа с различни пластове ще върне обема. Ако искате да увеличите дължината, можете да се възползвате от екстеншъни. Бретонът добавя плътност в предната част – мястото, на което най-често се забелязва въпросното изтъняване.

Фокус върху състоянието

Дългата коса на тази възраст трябва да изглежда здрава, за да бъде модерна. Добавете дълбоко подхранващи маски, шампоани и балсами към ежедневната рутина.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

N. ( преди 8 години )
И след 40-та си година хората продължават да живеят... И да имат коса.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар