IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меки ръце с помощ от кухнята

11 декември 2015 11 02

Как да хидратираме кожата с подръчни материали

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Както се оказва все по-често напоследък, кухнята съдържа много съставки, които са изключително ефективни в козметичния ни режим.

Един от най-често срещаните проблеми през зимните месеци е твърде бързото изсушаване на кожата в следствие на силни ветрове, ниски температури и други атмосферни условия.

Разбира се, успяхме да открием решение на този вечен проблем и то се крие не къде да е, а в кухненския шкаф.

Представяме ви няколко съставки, които да вземете назаем, за да се сдобиете с мека кожа на ръцете и да избегнете неприятните зачервявания и раздразнения тази зима.

Зехтин

Зехтинът е от тези съставки, които няма как да ни навредят по какъвто и да било начин. Предимствата на това да използвате съставката са, че антиоксидантите и здравословните киселини ще оставят след себе си мека и хидратирана кожа на ръцете. Смело нанесете малко количество и спокойно се радвайте на красотата на зимния сезон.

Овес

Колкото и да е странно, използването на овес като естествен почистващ ексфолиант е добро решение. Протеинът ще защити кожата от изсушаване и ще я остави мека и хидратирана.

Кокосово масло

Кокосовото масло съдържа изключително положителна комбинация от киселини, които помагат за възстановяване на суха кожа и превенция от дехидратиране. Всъщност, кокосовото масло не просто прави кожата мека, но и помага за успокоение при слънчево изгаряне от вредните UV лъчи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари