IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опасните съвети за красота в интернет за 2015

27 декември 2015 08 15

Какво трябва да оставим в миналата година?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Интернет със сигурност извърши революция в живота на хората. Вече можем да открием отговора на всеки един въпрос, който ни интересува и това ще отнеме не повече от две минути.

Разбира се, тези промени не търпят каквото и да е разделение и влияят еднакво както на модната, така и на козметичната индустрия.

С днешна дата можем да открием всякакви съвети за коса, кожа, тяло, а всичко, което се иска, е да въведем някакви изисквания.

Въпреки тази свобода и информация, с която разполагаме, съществуват някои идеи и предложения, които всъщност са доста опасни.

Тъй като рядко се намира предупреждение, решихме да ги съберем на едно място, за да знаете на какво да се доверите спокойно и какво да подминете.

1. Къдрене на мигли с огън

Това е нова процедура, която представлява нагряване на дървена пръчица с огън и след това поставянето ѝ върху мигли с предварително нанесена спирала. Защо е опасно? Дървеният край може да е все още твърде горещ и да изгорите очите и кожата.

2. Предизвикателството на Кайли Дженър

Тенденция, в която някои от последователите на Кайли Дженър искат да се сдобият с нейните емблематични плътни устни. Начинът да постигнат това е да използват бутилки, в чиито гърла притискат устни – резултатът е подуване в следствие на вакуум. Някои дори използват специално пригодени устройства. Защо е опасно? Това може да доведе до белези, синини и петна, а в някои случаи дори до инфекции.

3. Самоделни брекети

Една от известните интернет практики е създаването на брекети в домашни условия, с които тийнейджъри се опитват да намалят разстоянието между зъбите. Използват се видео уроци, насочващи към стъпките за постигане на желания ефект. Защо е опасно? Има няколко потенциални грешки, които могат да доведат до инфекции, увреждане на корена и дори загуба на зъби.

4. Премахване на цъфтящи краища с огън

Алесандра Амброзио бе една от първите известни личности, които се подложиха на процедурата. Идеята е да се премахнат краищата с помощта на изгаряне директно от пламък на свещ. Защо е опасно? Освен очевидния риск за запалване, този метод може да премахне и здравите краища и да доведе до промяна на цвета на косата.

5. Изкуство със слънчево изгаряне

Много хора през 2015 година използваха социалните мрежи, за да покажат своите изгаряния в различни форми, създадени чрез рисуване със слънцезащитен крем. Защо е опасно? Дори и да пренебрегнем факта, че подобни „фигури“ ще избледнеят, съществува риск от рак на кожата, преждевременно състаряване, пигментни петна и болка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари