IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимствата на палмовата захар за красотата

28 декември 2015 08 00

Какво да имаме предвид за сладката съставка?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Палмовата захар е един от естествените подсладители, които можем спокойно да заменим като алтернативен вариант на всяка друга захар.

Тя е под формата на кристали и има същия вкус, но със значително по-добри показатели заради естествената си, нерафинирана същност.

Палмовата захар е богата на витамини B1, B2, B3 и B6, желязо, цинк и калий.

Ако сте особено добре настроени към съставянето на здравословно меню, то не трябва да пропускате и предимствата на екзотичната съставка като основна за красотата.

Представяме ви за какво можете да използвате палмовата захар, когато става въпрос за добра външност.

1. Акне и пъпки

Досадните пъпки и упоритите заболявания на кожата като акне срещат сериозна съпротива от палмовата захар. Консумирането на една бучка с размер колкото лимон всекидневно ще ви помогне да почистите кожата си, да премахнете петната и да подсилите естественият блясък, който имате на лицето.

2. Против стареене

Силните свойства на палмовата захар срещу преждевременно състаряване на кожата и появата на бръчки са доказани. Най-добрият начин да извлечете максимума от предимствата е да направите смес между сусам и билки по избор. Нанесете като маска, оставете да подейства и изплакнете с хладка вода.

3. Блясък в косата

Ако искате да върнете блясъка в своите кичури, опитайте с палмова захар. По-конкретната рецепта е смесване на две лъжици хума, вода и палмова захар. Нанесете върху косата, оставете за 10 минути и изплакнете добре.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари