IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суперхрани за сияйна кожа

6 януари 2016 09 00

С какво да разнообразим менюто си

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Козметичната индустрия е една от най-богатите, носеща милиони приходи на ден.

И докато съществуват многобройни продукти, които подобряват състоянието на кожата и я карат да изглежда блестяща и здрава, не можем да отречем магията на правилните и здравословните храни в ежедневното меню.

Макар че балансираният начин на живот, разнообразните хранения и упражненията помагат за постигане на баланс между тялото и духа, добавянето на суперхрани в ежедневната диета е ключът към сияйната кожа.

Ето на какво да наблегнете при хапването.

1. Горски плодове

Тъмно оцветените плодове като ягоди, боровинки и череши са пълни с антиоксиданти и могат да ви помогнат да се справите с появата на пъпки. Антиоксидантите са решението за преждевременно стареене и дори упорити заболявания като акне. Следващият път, в който си правите салата, заложете на плодова такава.

2. Спанак

Спанакът е зареден с антиоксиданти, които помагат за намаляване появата на бръчки по кожата. Заедно с това се укрепват кожните тъкани, а противовъзпалителните свойства помагат за сияйността и здравия външен вид.

3. Домати

Консумирането на домати или храни, които съдържат домати, може да ви помогне да си решите проблема с акнето. Те са пълни с антиоксидант, наречен ликопен, който действа против стареенето и играе ролята на слънцезащита отвътре навън. Този антиоксидант може да ви помогне в борбата срещу свободните радикали, които се произвеждат в резултат на прекомерното излагане на слънце. Кожата ви се нуждае от тласък отвътре, за да изглежда свежа и нежна. Киселата среда на доматите помага да затворите порите и да предотвратите появата на пъпки.

4. Морска храна

Диета, в която са включени морски дарове и риба, води до намаляване на бръчките по кожата. Омега-3 мастните киселини забавят процеса на стареене и запазват лицето тонизирано и стегнато. Освен това, те регулират настроението, което помага за намаляване на стреса като компонент за поява на акне.

5. Орехи

Едни от многото полезности на орехите, освен това, че допринасят за здраво сърце, са полезните им действия за гладка кожа, здрава коса и кости. Омега-3 мастните киселини и витамин Е са основните „виновници“ за стегнатата и еластична кожа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари