IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задължителни правила при маските за коса

3 февруари 2016 16 00

Топ 5 на нещата, които трябва да имаме предвид

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Независимо дали боядисвате косата си, стилизирате я с инструменти постоянно или просто оценявате грижите, които ви карат да изглеждате страхотно, маските за коса са най-лесния начин, с който да подхранвате в домашни условия.

Случвало ли ви се е обаче да поставите продукт от този тип и да не забележите никакви резултати? Или по лошо – косата ви да се омазни още повече?

Това се получи всеки, без значение колко често прибягвате до подобни грижи. Решихме да съберем за вас на едно място правилата, които задължително да спазвате, за да получите добри резултати.

Ето кои са те:

1. Кога да използваме маска?

Ако третирате косата си с агресивни продукти или боя, ще ви бъдат необходими по-чести грижи. Съветваме ви да намирате време поне веднъж седмично или през седмица, за да получите резултат и да възстановите.

2. Четете преди да използвате

Маските за коса не са еднакви. Прочетете добре инструкциите за използване и съставките, за да знаете с какво си имате работа и какви резултати да очаквате. Избирайте продуктите според типа и нуждите на косата – руса, къдрава, суха и така нататък. Намерете тази маска за коса, която най-много отговаря на вашия профил.

3. Винаги нанасяйте на чиста коса

Може и да изглежда странно да пренебрегнете естественото омазняване на косата преди да нанесете маска, но точно това е нещото, което трябва да направите. Използването на маска върху мръсна коса могат да премахнат обема и да я утежнят ненужно.

4. Избягвайте корените

Винаги нанасяйте маски за коса и балсами в краищата и никога в корените. По този начин ще избегнете слягането на косата по скалпа и по-малкото количество сух шампоан през седмицата ще даде по-добри резултати. Плюс това, имайте предвид, че косата в корените е млада и тъй като не е толкова травмирана, колкото краищата, има по-малка нужда от възстановяване.

5. Нанесете равномерно

Нанасянето на маска за коса с ръце е удобно, но не особено ефикасно. Опитайте да използвате гребен, особено ако сте естествено къдрави.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Юнона ( преди 8 години )
До гостенка: Напротив, маските не се нанасят в корените и в статията ясно и точно е обяснено защо! Неслучайно и на опаковките се указва маските да се разнасят по дължината (на косата). Именно дължините са най-третирани и уязвими и най-много се нуждаят от специална грижа.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
гостенка ( преди 8 години )
Статията не е написано професионално както се вижда, за да имат ефект маските за коса трябва да се нанасят най- вече в корените, защото те са най-уязвими и третирани, няма хубава коса без здрави и силни корени!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар