IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да сме красиви... с лимон

18 февруари 2016 07 20

Цитрус за по-добър външен вид

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Лимонът е един от най-разпространените в хранително-вкусовата индустрия цитруси.

Киселият му вкус се използва широко както за приготвянето на различни сладки и кексове, така и за ароматни пресни сокове и овкусяване на салати.

Безспорни са предимствата на плода на хибридното цитрусово дърво, но се оказва, че не само за вкусни ястия, а и за козметичната ни рутина.

По какъв начин можем да подчертаем красотата си с лимони, вижте тук.

1. Черни точки

Ако имате много черни точки, които отказват да се махнат, независимо какви козметични продукти използвате, лимоновият сок е точно за вас. Използвайте памук, напоен с няколко капки и внимателно нанасяйте върху проблемните зони. Така не само, че ще премахнете упоритите запушени пори, но и ще предотвратите повторната им поява.

2. Суха кожа

Вместо да използвате стандартния овлажнител, на който залагате от известно време, отскочете до кухнята и си направете смес от мед и лимонов сок. Получената паста нанесете върху лицето. Ако е твърде гъста, разредете с няколко капки вода.

3. Свежест на лицето

Много ефективна комбинация е лимон с прясна кокосова вода. Използвайте получената смес, за да измивате всяка сутрин лицето си, преди да нанесете грим. Незабавно ще усетите свежестта и сиянието на кожата.

4. Тъмни петна

Лимонът е известен като естествено средство, което премахва потъмнявания на кожата. Можете да го използвате за пигментни петна, появили се върху колена, лакти и крака. Просто потъркайте половин лимон върху зоните и повтаряйте процедурата всеки ден.

5. Здрави нокти

Можете да заздравите чупливи нокти като смесите няколко капки лимонов сок с няколко капки рициново или бадемово масло. Мазната смес нанесете върху ноктите и изчакайте да подейства поне 20 минути преди да измиете с хладка вода.

6. Против пърхот

Ако страдате от пърхот, сърбящ или сух скалп, можете да нанесете лимонов сок върху кожата на главата. Повтаряйте три пъти седмично всеки ден, за да се радвате на дълготрайни и видими резултати.

7. Меки устни

Използвайте лимонов сок, за да ексфолирате устните. Смесете със захар и нежно масажирайте. Не бъдете груби с натиска, защото тази част е много нежна и не искате да получите зачервяване и подуване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари