IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си направим почистващ продукт?

20 март 2016 13 30

Козметиката може да бъде и домашна

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Много пъти сме изтъквали предимствата на козметичните продукти за кожата и нейния здравословен и красив вид.

Не можем да пропуснем обаче, че често набавянето на всичко необходимо изисква отделяне на стабилен бюджет, който не е по силите на всеки.

Предимството на домашно приготвените продукти се крие във факта, че можете да прецените сами какви да бъдат основните съставки.

В крайна сметка, човек може най-добре да прецени за себе си какво е най-подходящо и какво влияе най-добре на кожата му.

Почистващите средства са сред задължителните продукти в козметичната рутина на всяка жена.

Дори и да не сте фен на червилата, очните линии или сенките за очи, задължително е да премахвате натрупаните мръсотии през деня.

По тази причина, представяме няколко алтернативи на почистващите продукти, които ще ви отнемат съвсем малки и незначителни инвестиции.

1. Мед и сода

Поставете съвсем малко количество мед върху памучен тампон и добавете една щипка сода отгоре. По този начин не само ще почистите добре лицето, но и ще ексфолирате порите. Можете да приготвите тази смес и предварително, като просто после я използвате всеки ден.

2. Зехтин

Зехтинът е особено подходящ за използване от дами, които са с чувствителна или суха кожа. Натуралният продукт има заздравяващи свойства и е много добър за лечение на раздразнения, предизвикани от грима. Можете да добавите няколко капки масло от жожоба за допълнителна хидратация.

3. Мляко

Тази алтернатива на почистващ продукт е много лесна и удобна за прилагане. Просто използвайте няколко капки върху памучен тампон и почистете лицето и грима. Когато сте готови, изплакнете цялото лице с хладка вода.

4. Вазелин

Това трябва да се използва само за почистване на грим. Вазелинът, ако не се измие от лицето, може да запуши порите и по тази причина трябва да сте сигурни, че не е останало дори и най-малко количество върху лицето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари