IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плодове, ама не за десерт, а за красота

3 април 2016 09 30

Как да ги използваме?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Технологичното развитие безспорно се отразява на всяка една сфера от живота ни. Една от индустриите, които най-много се възползват от прогреса със сигурност е козметичната.

Многобройни марки заложиха на нови формули и постоянно разработват иновациите в своите продуктови линии.

Въпреки това, понякога ни се иска сами да си направим продукт, чиито съставки да подберем според индивидуалните ни нужди.

Тук на помощ идват разнообразните плодове, за чиито предимства както за кожата, така и за косата и тялото, няма съмнение.

Представяме ви кой плод за какво и как може да се използва.

1. Узрял банан

Намачкайте един узрял банан и нанесете върху косата. Резултатът – гладка, мека и блестяща прическа. За изчистване на петна от лицето, нанесете същото пюре на равномерен слой. Можете да добавите няколко капки лимон, за да се отървете от пигментация или евентуално раздразнение.

2. Папая

Замразете половин папая за една нощ и на другия ден я намачкайте. Нанесете пастата равномерно върху лицето и оставете да подейства поне за един час преди да изплакнете с хладка вода. По този начин ще подхраните, хидратирате и ще се предпазите от евентуална поява на петна и пъпки.

3. Ягоди

За да се отървете от фините линии, бръчки и преждевременно стареене на кожата, намачкайте няколко ягоди и нанесете директно върху лицето. Повтаряйте процедурата два пъти седмично. Можете да почувствате лек сърбеж в началото – това ще бъде заменено от усещане за охлаждаща маска с озаряващ лицето ефект.

4. Портокал

Нанасянето на сърцевина от портокал под формата на маска за лице мигновено ще озари и освежи кожата ви. Този тип терапия е много подходяща за дами, които страдат от пигментация. Можете да комбинирате маската с банан и да добавите дори няколко капки розова вода при разбиването на пастата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари