IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Естествена красота: Масла за лице

8 април 2016 14 20

Защо да ги използваме?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Често чуваме дерматолозите да дават съвети от типа, че трябва да държим кожата „с по-малко мазнини“ и препоръчват да използваме продукти по-скоро на водна основа.

Това са правилни съвети, които често се бъркат и се прилагат грешно от дамите.

Истината е, че „по-малко мазнини“ далеч не означава да изключите естествените масла от козметичния си ежедневен режим – даже напротив.

Точно този тип продукти от природата са пътят за третиране на суха и проблемна кожа, а дори и на някои състояния като хиперпигментация, стрии и акне.

Представяме ви всички предимства на маслата за кожата и красотата.

1. Хидратация

Естествените масла са истински природен дар, който се абсорбира от кожата и предотвратява дехидратирането и загубата на вода. Не е случайно, че такъв тип продукти са основна съставка в козметиката.

2. Предотвратяват инфекции

Някои масла като аргановото, имат силни свойства против възпаление и микроби, често породени от други активни съставки в козметиката. Пример за такива са зехтинът и кокосовото масло.

3. Против стареене

Тъй като някои масла са комбинирани в състава си с ретинол и витамин C, те подпомагат бързото проникване на молекулите в кожата и имат противостареещи предимства.

4. Против стрии

Стриите са един от най-упоритите проблеми с кожата, с който голяма част от жените се сблъскват. Една стара и работеща рецепта за заличаването им е втриването на зехтин два пъти дневно. Резултатът е изсветляване и видимо подобряване на цялостното състояние на кожата.

5. Добро настроение

Спомнете си колко спокойни и в хармония сте, когато преминете прага на някоя и друга спа зала. Роза, мента и лавандула са чудесен начин да завършите деня и да подобрите настроението си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари