IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за лице... с кърма

2 май 2016 08 15

Нова тенденция в индустрията

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Козметичната индустрия, заедно с модната, със сигурност е една от най-динамичните. Постоянното желание на дерматолози, козметици и гримьори да ни снабдят с решение на всеки един възможен проблем с красотата определено дава резултат.

Вече можем да променим със светлосенки носа, скулите и дори деколтето, а новите формули регенерират кожата ни и запазват свежия и младежки вид за много по-дълго време.

Трябва да признаем обаче, че някои от предложенията ни се струват малко странни... без значение какъв ефект обещават да видим.

Една от последните тенденции в този сектор е за маска за лице с кърма, която се грижи за решаването на кожен дискомфорт като акне и екзема.

Процедурата използва кърма, смесена с бяла глина, лавандула и витамин Е. Получената паста се нанася плътно върху лицето с масажни кръгови движения.

Човешкото мляко съдържа голямо количество антитела, които всъщност предпазват бебетата от болести, инфекции и дори астма. Това мляко съдържа лауринова киселина, която помага за успокояване на всякакви раздразнения по кожата и намаляване на пигментните петна.

Тъй като не е лесно да се сдобият с кърма, салони из целия свят предлагат процедурата с предварително записване на час.

Както предполагате, процедурата никак не е евтина и в няколко салона от целия свят стига до сума, равна на половин месечен доход на висок стандарт.

Специалисти твърдят, че този тип услуга е много доходоносна, а кърмата може да се използва и за почистване, отстраняване на грим и дори вместо хидратиращ крем за лице и устни.

Според козметици, много жени вече са открили предимствата на собствената си кърма и я използват като начин да се подмладят и да се сдобият със свежа кожа.

Други дами пък споделят, че дори са открили в кърмата алтернативен заместител на поставянето на ботокс.

Странната процедура бързо набира популярност в световен план. Вие бихте ли се подложили на подобно нещо?

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари