IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимствата на джинджифила за красотата

22 май 2016 14 45

Какви са те и за какво можем да ги използваме?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Един от най-добрите съвети, които сме получавали за красотата беше, че не трябва да разчитаме на джинджифила само и единствено за чай или подправка за ястие в кухнята.

Тази суперхрана, освен че има редица ползи за здравето и лечебни свойства, е чудесна за кожата и косата.

Представяме ви няколко причини за това и как точно да извлечем максималното за своя перфектен външен вид.

1. Джинджифилът е пълен с над 40 антиоксиданта, които се борят успешно с всички издайнически признаци на стареене. Не само, че джинджифилът ще помогне на кожата с промиване на токсините, но и ще подобри кръвообращението. Другите ползи включват намаляване на вредното влияние на свободните радикали и стягане на кожата.

2. Редовно страдате от поява и признаци на акне? Вместо да посягате към крем против акне, опитайте с джинджифил. Тази подправка е известна с високоефективните си антисептични свойства, които се справят добре с премахването на бактериите, предизвикващи появата на пъпки.

3. Друго предимство на джинджифила е свойството му да подобрява цялостното състояние на различни видове белези, предизвикани от пигментация. Въпреки че са по-светли от белезите от акне, тези резултати от хиперпигментацията се виждат и предизвикват дискомфорт. Поставете резенчета пресен джинджифил върху тях и се наслаждавайте на ефекта.

4. Антиоксидантните свойства на джинджифила са познати и като основните „виновници“ за мека кожа и изравняване на тен. Нанесете си маска от джинджифил, мед и лимонов сок, оставете да подейства за няколко минути и след това изплакнете обилно с вода.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари