IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си направим балсам за коса?

12 май 2016 11 40

Домашна рецепта за полезен продукт

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всяка жена може да усети разликата на косата си, ако не е поставила балсам след като е измила с шампоан.

Усещането за твърдост, лесно наелектризиране, абсолютна непокорност при опит за стилизиране и трудно разресване са едва част от проблемите, които балсамът за коса решава.

Именно поради тази причина голяма част от козметичните компании се съсредоточават в създаването на линии, изцяло насочени към грижата за косата след измиване.

Задължителен елемент при избиране на балсам за коса е съобразяването с нуждите на косата.

Ако имате сух косъм, изберете продукт, който се бори с този проблем и основно хидратира, а ако искате обем – прочетете дали балсамът е с повдигащ ефект.

Най-добрият вариант за използване на продукти върху косата е да знаем точният състав в тях. Поради тази причина, избрахме за вас една от най-добрите рецепти за домашен балсам за коса.

Дори и да не го приготвяте за всяко къпане, винаги е добре да имате алтернативен вариант, ако се окаже, че вашият е свършил.

Как да го приготвите?

Тази рецепта се приготвя с бамя, от която ще ви трябват не повече от 4-5 бройки. Нарежете ги на малки парченца и ги поставете в купа с вода.

Количеството на водата трябва да е точно толкова, колкото да ги покрие. Оставете сместа да престои за една нощ.

На другия ден ще забележите, че водата е добила леко желиран вид – използвайте получената течност директно върху косата така, както обикновено нанасяте балсам. Оставете да подейства за 10-15 минути и изплакнете обилно с вода.

Бамята е позната добре със своите охлаждащи свойства, тъй като поддържа в норми телесната ви температура.

Нещо, което ще ви накара да се влюбите в този домашен балсам за коса особено през летните месеци. Освен това, бамята е известна и като основна съставка, бореща се с пърхота.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари