IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летни драми: Проблеми с красотата

23 май 2016 13 30

И как да ги решим

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Въпреки че лятото ни дава възможност да се радваме на дългите и слънчеви лъчи, има някои минуси, свързани с красотата, които просто не можем да подминем с лека ръка.

Част от тях са свързани със засилване на кожни проблеми или поява на нови такива. Лятото не подминава нито косата, нито прекомерното потене.

Разбира се, всеки един от тези проблеми с красотата има своето решение, което ние специално подбрахме за вас.

Представяме ви най-честите летни драми и как да ги предотвратим възможно най-бързо.

1. Слънчев тен

Заради прекомерното излагане на слънчеви лъчи, кожата потъмнява много по-лесно. Това пигментиране всъщност е защитен механизъм на тялото срещу вредните процеси, които се случват на клетъчно ниво. Резултатът често е изгаряне, зачервяване, дискомфорт и сърбеж. За да предотвратите това, задължително използвайте слънцезащитен крем, без значение дали сте се запътили към плажа. Носете светли дрехи, шапки и слънчеви очила. Ако вече е късно за тези мерки, успокойте кожата с алое вера или краставици.

2. Прекомерно потене

Високите температури карат тялото да се поти, за да намали температурата в организма и да хидратира кожата. Горният слой мъртви клетки често запушват порите по време на този процес и предизвикват възпаления, зачервявания и поява на пъпки. Смесете 2 супени лъжици доматен сок с няколко капки лимонов такъв. Нанасяйте върху лицето всеки ден, докато не засъхне и след това изплакнете обилно с вода. Това ще ви помогне да контролирате потенето на лицето и успоредно с това няма да изсуши кожата.

3. Хвърчаща и суха коса

Летните дни са страхотни за емоции, но не и за косата. Прическата ви страда от сухота, хвърчащи навсякъде косъмчета и непокорство. Това се получава в следствие на прекомерното потене на скалпа и често е съпроводено със сърбежи. Мийте косата си поне 2-3 пъти седмично, за да я поддържате чиста. Възстановяването можете да започнете със смес от половин чаша ябълков оцет и цяла чаша вода. Изплакнете косата с готовата смес след като сте я измили с шампоан.

4. Фотоалергична реакция

Това е неприятен ефект след прекомерно излагане на слънце. Резултатът е сърбеж, зачервяване и свръхпигментация. Нанасяйте слънцезащитен крем със SPF 20 или 30 и повтаряйте през 2-3 часа. Ако вече сте се сдобили с пигментни петна по лицето, използвайте смес от по една супена лъжица мляко, мед, лимонов сок и бадемово масло. Нанесете и измийте след 15 минути.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари