IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 съвета, с които да избегнем пъпки

22 юни 2016 13 00

Следвайте ги и се радвайте на чиста кожа

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Пъпките са един от най-големите проблеми, с които се срещат хората.

Ако сте жена, по закона на Мърфи, ще се сдобиете поне с една голяма и упорита часове преди важно събитие.

Козметичната индустрия може и да се е погрижила да ни снабди с достатъчно продукти, с които да ги покрием, но определено най-голямото желание е как да предотвратим появата им.

За целта събрахме за вас 5 от най-добрите съвети, с които да се радваме винаги на красива и чиста кожа.

Ето кои са те:

1. Дръжте ръцете далеч

Най-важното и същевременно най-трудното нещо е да държите ръцете далеч от лицето. Дори и да се изкушавате да се почешете по засегнатата с пъпка област, припомнете си, че не трябва. В противен случай можете да разпространите раздразнението и възпалението и да направите нещата дори по-зле.

2. Мийте си лицето

Никога не пропускайте да измиете лицето преди да си легнете. Най-добре е да направите това с подходящ козметичен продукт, съобразен с типа, към който вашата кожа спада.

3. Сменяйте калъфката

Калъфките на възглавниците са много важен елемент за красивото лице. Може и да ви се струва странно, но лицето ви е в постоянен директен контакт с тях по поне 8 часа на денонощие. Сменяйте калъфките, за да не допирате кожата върху събрана мръсотия, пот и прах, които могат да предизвикат възпаление.

4. Избор на калъфка

Сменянето на калъфката е точно толкова важно, колкото и изборът за материята ѝ. Придържайте се към естествени материи като памук, лен и коприна.

5. Намалете грима

За да избегнете евентуална поява на пъпки, намалете количеството грим, което поставяте върху лицето си. Заменете тежкия фон дьо тен с BB крем и оставете кожата да „диша“ без химия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
поогледайте се малко, преди да пишете. Едно е да ти се появи някоя-друга пъпка, съвсем друго е , ако пъпките са много и едри. Ако зависеше от миене, щеше да е много лесно, а и хора, които живеят в оскъдни условия до един щяха да са пъпчиви. Това е много сериозен проблем на стомашно-чревната флора и трябва терапия за прочистване на кръвта.Вярно е , че витамини помагат, то не точно, а и други елементи. За по-леки случаи, сега е лято, яжте домати!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ddd ( преди 7 години )
1. Спиране на алкохол, шоколад и млечни продукти2. Калъфката разбира се3. Почистване сутрин и вечер с мек сапук или гел за измиване4. НИКАКВО ПИПАНЕ5. Минимъм грим (винаги да се почиства вечер)6. Много витамини Предимно С и В7. Слънцезащитна пяна (по-лека от крем и не запушва порите)8. Маска от малко салицилова киселина и хума с вода. САМО И ЕДИНСТВЕНО ВЪРХУ ПЪПКАТА за не повече от 10 минути.9. Естествени маски за лице (зарежете химиите, само струват много пари, а не са по-ефективни от обикновените маски за лице, които си забъркваме вкъщи)10. Продукти с цинк (крем здраве, цинкова паста и тн.)Досадно е , сложно е много е, но помага, ако проблема е сериозен...разбира се резултата се вижда след 3-4-5 месеца..не става за ден два
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 7 години )
Пъпките са най-малко от недобра хигиена. Най-важно е състоянието на храносмилателния тракт и хормоналния баланс.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
la ( преди 7 години )
Чудесна статия. Бих добавила и следното: относно калъфките разяснението е много добро. Съществен пропуск на много хора е, че освен лицето, с възглавницата има допир и косата, която събира доста прах и частици през деня. При проблемна кожа е хубаво да се избягват дразнещи кожата стилизиращи продукти, прическата да бъде съобразена, косата да e прибрана през деня или лесна за поддръжка, а преди сън измита при нужда, или като минимум разресана.Приемането на течности и свежа храна също е от значение за цялостното подобряване на състоянието на организма.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар