IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 съвета, с които да се спасим от акне

25 юни 2016 10 45

Кожният проблем може да се предотврати

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Един от най-упоритите кожни проблеми със сигурност е акнето.

Появата на това състояние може не просто да се отрази зле на самочувствието ви, но и на цялостния ви външен вид с необратими последици.

Обръщането към специалист е задължително, както и използването на подходяща терапия, но има и няколко съвета, с които можете да облекчите и дори да предотвратите превантивно заболяването.

Представяме ви топ 5 на нещата, които са изпробвани и работят безотказно.

Ето ги и тях.

1. Оставете кожата да „диша“

Важен момент е дишането на кожата. Застанете на слънце за 10-15 минути, за да намалите евентуални възпаления и да намалите нивата на бактерии. Това ще ви помогне и да повишите количеството на Витамин D. Много внимавайте да не прекалите с излагането на слънце – правете това най-много веднъж седмично.

2. Хранете се здравословно

Консумирайте много зелени зеленчуци – това ще ви донесе ползи в две посоки. Едновременно ще заредите организма с витамини и ще повлияете добре на теглото и формата на фигурата ви.

3. Без стрес

Една от основните причини за появата на акне е стресът. Погрижете се за духа и правете йога поне по 15 минути всеки ден. Това ще ви зареди с енергия и ще намали нивата на стрес.

4. Без пърхот

Пърхотът може да се окаже една от водещите причини за акне и поява на пъпки. Това отново е кожен проблем, който може да се разпространи и развие. Мийте косата си редовно и се погрижете, ако вече имате това заболяване. Обличайте само чисти дрехи, които са накисвани в гореща вода преди да бъдат оставени на сушилнята.

5. Използвайте медицинска козметика

Когато нанасяте продукти с много химия или неясен произход на водещи съставки, не знаете какви последици може да има. Използвайте предимно проверени и медицински козметики, а най-добре е да се спрете на домашно приготвени маски с естествени продукти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари