IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 3 на домашните рецепти за тъмни устни

17 юли 2016 05 00

Какво помага?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

От известно време ви се струва, че устните ви малко по малко започват да потъмняват и дори по-лошо – губят своя блясък и плътност.

Въпреки че сте променили менюто си и сте започнали да приемате повече плодове, зеленчуци и здравословна храна, тренирате и дори сте инвестирали в скъпи продукти за устни, откривате, че нищо не помага.

Това значи, че е време да се обърнете към домашните рецепти с естествени съставки.

Представяме ви няколко идеи, които ще ви помогнат да хидратирате, изсветлите и възстановите вашите устни.

1. Скраб

Използвайте естествен начин да ексфолирате устните си поне веднъж седмично, за да премахнете натрупаните мъртви клетки на повърхността на кожата. Лесен начин за това е да използвате смес от няколко капки зехтин с една супена лъжица захар. След като приключите с ексфолирането, нанесете хидратиращ балсам за устни.

2. Лимон

Лимонът се използва за изсветляване на потъмнели части от кожата и ще ви позволи да направите същото и с вече потъмнелите устни. Изстискайте малко сок от лимон и нанесете директно върху устните преди да си легнете. Повтаряйте тази терапия поне за няколко месеца.

3. Цвекло

Друга естествена съставка, която ще ви помогне да върнете здравословния розов цвят на устните е цвеклото. Нанесете пресен сок преди да си легнете и го изплакнете на другата сутрин. Естественият оцветител ще направи устните розови. Друг метод със зеленчук са морковите – смесете равни части сок от цвекло със сок от моркови. Нанесете върху устните и нежно масажирайте поне за 10 минути преди да изплакнете. Повтаряйте всеки ден за седмица или две.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари