IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 3 предимства на розите за красотата

31 октомври 2016 09 20

Цветето, което ще ни направи по-млади

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Ако има един-единствен продукт за красота, който задължително трябва да ви бъде подръка, то това са розите.

Цветето, което всяка жена харесва, е истинско оръжие, когато става въпрос за грижа за кожата.

Факт е, че красивото цвете е основна съставка в голям брой продукти на козметичната индустрия, а и е една от най-големите родни гордости. Как точно се отразяват розите на външния ни вид?

Ето топ 3 на предимствата на розите за красотата.

1. Най-големият съюзник на кожата

Розите са пълни с ползи за грижата за кожата. Естествено овлажняващи и тонизиращи, те се използват едновременно в продукти както за почистване, така и за хидратиране. Известни с успокояващите си свойства, розите оставят след себе си мека и свежа кожа. Възобновяват блясъка, а антисептичните, стягащи и противовъзпалителни свойства ги правят много добри при третиране на мазна кожа. Омекотяват кожата, озаряват тена и намаляват признаците на умора.

2. Чудотворен продукт против бръчки

Розите са добре познати на козметичната индустрия със своите ползи в борбата със стареенето. Тези цветя могат да запазят кожата ви млада за по-дълго време. Розовата вода, използвана ежедневно за дълъг период от време, дава видими резултати. Етеричното масло от рози е богато на есенциални мастни киселини и антиоксиданти, които „втвърдяват“ кожата и правят появата на бръчки много по-трудна.

3. Идеални за чувствителна кожа

Всяка чувствителна кожа има нужда от докосване от роза. В действителност, хидратиращата, почистваща и успокояваща способност на цветето го правят най-подходящата съставка в козметиката ни. Розовата вода и масла успокояват зачервявания и кожни раздразнения, които са много характерен белег на чувствителната кожа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари