IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберем правилния парфюм за зимата?

14 ноември 2016 10 40

Няколко съвета и основни правила

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Различните сезони имат различни аромати. Пролет и лято са „запазени“ основно за леките и флорални аромати, а студените периоди от годината идват с дъх на мускус, дърво и ориенталски нотки.

Докато летните парфюми са създадени да карат жената да се чувства спокойна и уравновесена, зимните са насочени към сексапилното излъчване и усещане за женственост.

Трябва да се има предвид, че характеристиките на всеки парфюм зависят от тялото на всеки човек.

Ако кожата ви е суха и дехидратирана, имате нужда от аромат, който е по-силен. Ако типът на кожата ви клони към мазен – по-лек аромат.

Ето какво още трябва да знаете, за да изберете правилен парфюм.

1. Сезонни парфюми

За парфюмите се знае, че са способни да предизвикват различни настроения. По тази причина трябва да имат богати аромати и сладки нотки като кехлибар, ванилия и канела. Има различни парфюми, които комбинират връхни нотки с портокал, карамел, лимон, мед и плодове.

2. Дървесни нотки

Идеален избор за по-студените месеци и вечери са земните тонове и по-конкретно дървесните парфюми. Те обикновено разполагат с нотки като сандалово дърво, пачули и кедър, което създава не просто богат, но и естествен аромат. Дървесните нотки са лесни и гъвкави за носене.

3. Ориенталски нотки

Тези парфюми са най-силни от всички. С чувствени нотки и богати оттенъци, ароматите им са с доста тежки смеси, но се допълват идеално от ванилия, мускус, цветя и ориенталски смоли. Повечето ориенталски парфюми имат съчетание с пикантни плодови тонове, за да „затоплят“ дървесните такива. Аромати с ориенталски нотки са много подходящ избор за корпоративна среда, вечерни събития и специални поводи.

4. Флорални нотки

Те имат силно присъствие на цветисти аромати. Ако предпочитате флорални нотки, изберете роза, жасмин и лавандула за зимния сезон. Тези аромати са много женствени без да се натрапват излишно и са подходящи за всеки ден.

5. Плодови нотки

Плодовите парфюми са много специфични със своята свежест и пикантна нотка. Те са по-подходящи за млади хора и са добър избор за студените месеци от годината. През зимата, парфюми от този тип внасят усещане за топлина. Ако предпочитате класическите аромати, но искате да заложите на модерна нотка, това е правилният начин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари