IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 грешки, които допускаме с бюти блендера

22 ноември 2016 08 00

Какви са те?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Един от най-модерните инструменти на козметичната индустрия е така нареченият бюти блендер.

Това е най-лесният начин да нанесем безупречно фон дьо тен-а си, без да оставяме следи от пръсти или видими недостатъци на кожата.

Разбира се, както с всяко нещо, този тип инструмент на красотата има няколко важни правила за правилна експлоатация, които идват с най-често срещаните грешки.

Днес ще ви разкажем малко по-подробно какви са неправилните методи, които много голяма част от дамите прилагат.

1. Водата работи!

Използвате гъбата суха. Възможно е да не сте прочели инструкциите, но бюти блендерът трябва да бъде намокрен. В противен случай дори не се надявайте на съвършени резултати.

2. Гъбата е дехидратирана

Може и да не сте забелязали, но професионалните гримьори винаги държат чаша с вода до себе си по време на работа. Тя е точно с цел да се поддържа бюти блендерът мокър.

3. Почиствате веднъж седмично

Поддържането на хигиената на всички инструменти е най-важното нещо – имайте предвид, че те влизат в пряк контакт с кожата и ако не са чисти е възможно да предизвикате възпаления. Най-добре почиствайте след всяко ползване.

4. Притискате твърде много

Можете да разкъсате бюти блендера, ако имате много дълги нокти или използвате повече сила. Вместо това, придържайте се към по-нежното използване на гъбата и нанасянето на фон дьо тен-а с кръгообразни движения.

5. Има петна

Нормално е след използване на цветен продукт, дори и той да е BB крем, да остават петна. Използвайте почистващ лосион или какъвто и да е продукт, който се справя със следи от грим.

6. Съхранявате я в пликче с цип

Съвсем възможно е гъбата ви за грим да мухляса, но всичко това зависи от грешките, които вие допускате. Когато премахнете кислорода и светлината от влажната гъба, започват да се развиват бактерии и мухъл. За целта използвайте „дишаща“ опаковка, в която да съхранявате гъбата.

7. Не я слагайте в микровълновата!

Много жени признават, че използват микровълновата, за да изсушат своята гъба за грим. По този начин не премахвате бактериите, само буквално разтапяте инструмента си за красота.

8. Държите го твърде дълго

Дори и да почиствате гъбата всеки ден, максималното време, в което да я използвате, е точно три месеца. Колкото по-стар е бюти блендерът, толкова по-голям е шансът буквално да се разпадне.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари