IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Типове коса и подходящи за тях масла

27 януари 2017 15 20

Какво да използваме?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Студените остри ветрове през зимата са способни да нанесат изключителни поражения както върху кожата ни, така и върху косата.

Причината за това е, че при тези атмосферни условия се получава изсушаване, дехидратиране – нещо, което никоя дама не желае.

За да избегнем това, природата се е погрижила да осигури многобройни варианти и съставки с доказан благоприятен ефект.

Ето какви са маслата, подходящи за всеки тип коса:

1. Бадемово масло

Това е решението на косопада и увреждането на косата. Бадемовото масло съдържа много здравословни съставки като Омега-3, Витамин E, фосфолипиди и магнезий. Маслото добавя мекота и блясък на косата, хидратирайки и скалпа.

2. Зехтин

Зехтинът е страхотен начин да се погрижите за цъфтежи в косата и стърчащи косъмчета. Той има страхотни освежаващи и хидратиращи свойства, а смесването с мед и жълтък като маска е чудесна рецепта.

3. Сусамово масло

Преждевременното побеляване на косата се решава със сусамово масло. То има силно подхранващо и лекуващо свойство, подобрявайки цвета на косата заради потъмняващите си способности.

4. Лавандулово масло

Ако косата ви е суха и страдате от лющещ се скалп, това е най-подходящият избор за вас. Лавандуловото масло има антибактериално и противовъзпалително действие. То прави чудеса за кожата на главата, запазвайки я хидратирана и здрава. Можете да комбинирате и с други масла, като жожоба, за допълнително хидратиране.

5. Ароматни масла

Използвайте ги за здрава и блестяща коса. Ароматните масла са смес от ароматни съединения и са подходящи, ако действително нямате някакъв кой знае какъв проблем и се радвате на здрава коса, за да я поддържате такава и да успокоите сетивата с ароматна терапия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари