IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска срещу целулит, която да приготвим със съставки от кухнята

11 април 2017 08 20

Можем лесно и ефективно да се борим с проблема

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Лятото е съвсем близо – прекрасна новина, но и малко притеснителна, ако страдаме от целулит. Не бива да се паникьосваме, все още има време за усилени тренировки и подобряване на хранителния режим, за да постигнем желаната фигура.

Всичко това подобрява състоянието на целулита, като го прави по-малко видим. Има обаче и друг начин да постигнем тази цел – с маска, която можем да си приготвим със съставки от кухнята.

Според дерматолози смесването на сода бикарбонат и мед от манука създава маска, която ефективно изглажда подутините по кожата, характерни за целулита.

За да приготвим сместа, първо следва да вземем една лъжица мед, към който да добавим лъжица от содата. Получената смес разреждаме с малко вода и вече имаме домашно приготвено средство срещу целулит.

Специалистите обясняват, че медът е естествено средство, което намалява целулита, без да претоварва организма с химични вещества и токсини, които често се откриват в козметичните продукти против състоянието.

Щом сместа стане готова, това, което трябва да направим, е да масажираме засегнатите области в продължение на 2-3 минути. След това се нанася само мед, като кожата се потупва за около 6-7 минути.

Масажирането с мед подобрява кръвообращението и подхранва кожата. Содата, от друга страна, естествено я ексфолира. Важно е да сме внимателни и да не прилагаме прекалено голям натиск, защото има риск от спукване на капиляри.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари