IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се променят ръцете и ноктите с времето?

13 април 2017 09 00

През 20-те и 30-те години

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато си мислим за остаряване, обикновено най-много внимание обръщаме на бръчките на лицето и посивяващите коси. Една от областите, които забравяме, са ръцете и ноктите ни, а те търпят може би най-голяма трансформация.

Именно те в по-голяма степен издават възрастта, тъй като съдържат по-малко количество подкожни мазнини. Освен това постоянно са изложени на слънчева светлина, студ, вятър, химически вещества от миещите средства и т. н.

Как се променят ръцете и ноктите ни през 20-те и 30-те години?

През 20-те

В този период кожата още е млада и може лесно да се възстановява, но за да се запазят тези ѝ способности, е много важно да полагаме постоянни грижи. По този начин бихме могли да се предпазим до известна степен от преждевременното остаряване на кожата. Грижата се състои в ексфолиране с пилинг, нанасяне на овлажнител на кожата на ръцете и на ноктите.

Не бива да се забравя и защитата на ръцете от слънчевите лъчи, тъй като те допълнително увреждат кожата.

През 30-те

Днес много от жените забременяват на тази възраст, а бременността е определящ фактор за еластичността на кожата. Причина са колебанията в нивата на хормоните и подуването на ставите.

От друга страна, матрицата на ноктите може да изтънее, поради естествените процеси на стареене, което може да доведе до чупливи нокти.

В този случай може да помогне употребата на кремове, които съдържат съставки като масло от шеа и какао, както и крем за кожичките. По този начин се възстановяват нивата на хидратация.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари