IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашна маска за устни – как да ги направим по-плътни?

15 май 2017 11 10

С помощта на домашни средства

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Усмивката е най-лесният и ефективен метод незабавно да подобрим нечие настроение и да предизвикаме още усмивки. А красивите и плътни устни могат да направят усмивката ни великолепна. За тези от нас, чиито устни не се характеризират с плътност, има няколко начина, с чиято помощ можем да направим така, че да изглеждат по-обемни.

Тук обаче не става дума за пластични процедури, а за някои съвсем натурални съставки.

Сол и канела

Този метод се прилага вечер преди да си легнем. За целта е нужна половин чаена лъжица сол, към която се добавя същото количество канела, а след това и чаена лъжица вазелин. Всички съставки се смесват и образуват хомогенна смес.

След това тя се нанася върху устните. Пет минути по-късно се отстранява. Когато се събудим сутринта, нанасяме върху устните сок от цвекло, а след това и вазелин.

Ако следваме тези стъпки в продължение на един месец, ще установим, че устните ни са по-плътни.

Етерични масла

Вземаме чаена лъжица вазелин, който се поставя в празен буркан. Към него се добавят няколко капки масло от канела, мента и гаултерия – вечнозелено, канадско растение. Всички съставки се смесват заедно, след което се нанасят върху устните. Макар в началото да изглежда, че няма особен ефект, след няколко часа ще забележим, че устните се зачервяват и стават по-обемни.

Пчелен восък

За целта следва да се използва чаена лъжица пчелен восък, който да се смеси с две чаени лъжици вазелин. Добавят се няколко капки етерично масло от канела, мента и гаултерия. След като всички съставки се смесят, те се оставят в хладилника, след което се нанасят върху устните.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 6 години )
А носът как става по-обемен? Как ще ги стигнем *** без подобаващ нос?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар