IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се предпазим от преждевременното остаряване?

1 юни 2017 11 10

На които области от ежедневието да обърнем внимание?

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако ни се струва, че остаряваме по-бързо и не харесваме това, което виждаме в огледалото, може би е време да оценим отново ежедневните грижи, които полагаме за красотата си. 

Храната, която консумираме, и дори начинът, по който спим, могат да добавят години към лицето ни и също така да намалят продължителността на живота. Експерти обясняват кои са най-често срещаните навици от нашето ежедневие, които ускоряват остаряването. Споделят и начините за обръщане на процеса.

Рядко пропускаме десерта

Освен добавянето на излишни килограми към теглото, любовта ни към лакомствата може да добави години към лицето ни. Захарните молекули се прикрепят към протеиновите влакна във всяка от клетките ни. 

Този процес, известен като гликация, може да е причина да загубим блясъка на кожата, за появата на тъмни кръгове под очите, за подпухналостта, за увеличения брой фини линии и бръчки и за увеличаване на размера на порите. Ако искаме да запазим блясъка на младостта си, трябва да избягваме захарните лакомства. 


Спим по-малко от 5 часа всяка нощ 

Когато правим компромис със съня, резултатът са не само поява на тъмни кръгове под очите, но и съкращаване на средната продължителност на живота. Препоръчително е да спим по 7 часа всяка нощ. 

Седим през по-голямата част от деня

Опасностите от заседналия начин на живот са добре известни. Хората, които прекарват по-голямата част от дните си на стола, са изложени на повишен риск от бъбречни, сърдечно-съдови заболявания и рак, както и най-видимия нежелан ефект - затлъстяването.

Редовната физическа активност помага да се предотвратят тези здравословни проблеми и да живеем по-дълго.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари