IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как гримът уврежда кожата?

9 юни 2017 05 00

Акнето например може да е следствие от него

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Гримовете са създадени, за да прикрием някои несъвършенства по кожата и да изглеждаме по-красиви. Понякога това може да ни донесе допълнителни неприятности. Ако забелязваме обрив или досадните пъпки по лицето, то трябва да се замислим дали да не спрем с гримирането, защото си вредим на кожата още повече.

Ето кои са най-честите проблеми, които се получават заради неправилно използване на грим:

Акне

Кожата ни произвежда определено количество себум, от което се омазнява. Ако добавим и мазна козметика върху лицето си, автоматично ще предизвикаме образуването на пъпки поради запушване на порите.

За да контролираме акнето, трябва да потърсим козметика за лице, която съдържа по-малък процент мазнини. Почистването на грима преди лягане също играе важна роля. През целия ден кожата е подложена на различни замърсявания, които заедно с дебел слой фон дьо тен запушват порите на лицето и са идеална среда за развитието на акне. Има различни видове пъпки, някои от които не можем да излекуваме с месеци. Затова при някои случаи е много по-полезно за здравето на кожата да не прикриваме досадните пъпки с грим.

Повече по темата може да научите на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари