IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във влажното време косата изисква специални грижи

12 юни 2017 13 10

На какво трябва да обърнем внимание?

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Влажният въздух значително затруднява грижите за косата. Обикновено тя става наелетризирана и къдрава и накрая просто я връзваме на опашка. Какви са тайните за правилната грижа за косата в дъждовното и влажно време?

За да се предпазим от пърхота

Трябва да вземем две супени лъжици кокосово масло, сокът от два лимона и един портокал. Съставките се смесват, нанасят се на косата, след което тя се покрива с кърпа. 15 – 20 минути по-късно косата се измива с мек шампоан. Освен това не бива да я стягаме прекалено или да я третираме с топлинни уреди, тъй като по този начин се повишава рискът от накъсване.

За да се предпазим от косопад

Не бива да използваме прекалено много балсами и маски за коса, както и тежки химически вещества. Не е необходимо да използваме балсам всеки път, когато мием косата с шампоан. По този начин може да се предпазим от косопад.

Когато има повишена влажност, е препоръчително да избягваме и боядисването на косата.

Да я хидратираме

Можем да овлажним скалпа с помощта на кокосово масло. За целта следва да нанесем маслото както върху скалпа, така и по дължината на косата, и да използваме гребен, за да го разпределим равномерно. Това помага за поддържане на хидратацията на скалпа.

Можем също така да смесим ½ чаена лъжичка рициново масло с кокосово, като нанесем сместа върху скалпа. Оставя се да стои през нощта, като на сутринта се отмива с мек шампоан. По този начин се подобрява текстурата и растежа на косата.

За да поддържаме организма хидратиран, е препоръчително да пием около 8 чаши вода в денонощието. Това е полезно не само за кожата, но и за косата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари