IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 съвета от гримьорите за по-големи очи

13 юни 2017 11 10

Как най-ефективно да използваме грима?

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Гримьорите, подобно на учените, също правят своите изследвания, търсейки различни ефекти, които могат да се постигнат с грима. В данните на едно от тях става ясно, че комбинацията от очна линия и спирала прави очите да изглеждат с 6% по-големи.

За да получим максимални ползи, добре е да имаме предвид тези съвети от професионални гримьори.

Стъпка 1: Сенки за очи върху клепача

Светлите очи изглеждат по-будни, затова трябва да нанесем по-светъл оттенък върху клепача, като го поставим от очната линия до гънката в горния му край.

Стъпка 2: Сенки за очи в областта на гънката на клепача

За тази част следва да изберем по-тъмен цвят, който създава илюзията за дълбочина и по този начин прави окото да изглежда по-голямо.

Стъпка 3: Спиралата

Нанася се един слой спирала за удължаване на миглите и се оставя да изсъхне. След това се поставя и втори път, като по-специално внимание се отделя на външните ъгли на миглите, а целта е да се придаде по-голям обем. По този начин очите изглеждат по-раздалечени едно от друго и се създава илюзията, че те са повдигнати.

Стъпка 4: Очната линия

Препоръчително е да изберем такава очна линия, която се доближава най-много до цвета на нашите мигли – кафява, ако косата е по-светла, и черна за по-тъмната коса. С нея правим тънко очертание на горния клепач. На долния клепач е по-добре да пропуснем очната линия, тъй като по този начин се създава илюзията за по-малко око.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари