IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Декодиране на акнето – какво е значението къде ще се появи?

19 юни 2017 10 10

Според аюрведа и традиционната китайска медицина

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Ако страдаме от акне и просто не можем да се отървем от него, без значение какво правим, има голяма вероятност тялото ни да се опитва да ни каже нещо. Затова е важно да знаем как да декодираме появата на пъпките.

Методът е известен като „картографиране на лицето“ и практикуващите аюрведа и традиционна китайска медицина смятат, че областта, в която се появява пъпката, отразява състоянието на съответен орган. Следователно, когато в дадена част на лицето или челюстта се появи пъпка, вероятно това се дължи на нарушението или неправилното функциониране на определен орган.

Челото

Цялото чело се свързва с различните органи, които изграждат храносмилателния тракт, като дебелото черво, тънките черва, черния дроб и жлъчния мехур. Освен това обаче, мръсният или мазен скалп също може да бъде причина за поява на акне.

Областта между веждите

Тази област се свързва със състоянието на черния дроб.

Носът

Носът ни е свързан в голяма степен със сърцето и стомаха. Трябва да имаме предвид обаче, че употребата на някои козметични продукти също могат да са причина за поява на пъпки по носа.

Около очите и слепоочията

Това е зоната, която се свързва с бъбреците. Ако имаме акне в тази област или дори черни кръгове, най-вероятно е време да помислим за по-адекватно хидратиране на организма.

Бузите

Докато мръсотията по различните предмети, които допираме до лицето си, е често срещаната причина за акне по бузите, причина за поява на пъпките може да бъде и проблем с белите дробове.

Брадичката и челюстта

Появата на пъпки в тази област често е индикатор за нарушен баланс с хормоните в храносмилателния тракт.

Ушите

Тази зона се отнася до бъбреците и наличието на пъпка там може да е признак за дехидратация.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари