IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 предимства на солената вода

25 юни 2017 13 15

Какви са те?

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Солената вода има изключително много предимства за красотата, без значение дали идва директно от моретата или е приготвена от нас самите.

Именно тя е важна част в много от козметичните процедури и е желателно да бъде неизменен компонент от домашните грижи за красотата ни.

От това да успокоява екземи до това да прави кожата мека и гладка, предимствата са безброй. Ето някои от тях.

1. Солената вода има много минерали като магнезий и калий, които помагат при много и различни кожни проблеми. Те абсорбират токсините в тялото и кожата, включително бактерията, причиняваща акне. Солената вода засилва процесите по заздравяване. Магнезият не само облекчава сърбежи, но и възпрепятства развитието на гъбички и бактерии.

2. Естественото свойство на солената вода да намалява влагата може да помогне при свръхпроизводство на себум от кожата, което води до омазняването ѝ.

3. Може да се използва като вода за уста, защото убива бактериите. Помага при почистването на венците и премахва лошия дъх. Освен това оказва благоприятно влияние при устни проблеми като гингивит и халитоза. Разбъркайте морска сол в топла вода и жабуркайте около 30 до 60 секунди.

4. Солената вода има ексфолиращи свойства. Минералите в нея помагат за отварянето на порите и по-дълбоко почистване. Използването ѝ позволява на хидратиращите продукти да проникнат за по-дълго в кожата.

5. Солената вода е естествен начин да успокоим и облекчим болки в мускулите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари