IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 базови грешки, които водят до косопад

5 юли 2017 08 20

Лошите навици, които ще съсипят косата ви

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Има дни, в които ни се струва, че на земята пред нас има повече косми, отколкото на главата ни. Според Американската академия на дерматолозите е нормално на ден да падат между 50 и 100 косъма. Всичко над това число вече се счита за косопад.

Причините за косопада може да са различни – здравословни проблеми, лекарства, липса на витамини, погрешни продукти за коса... но може и да се крият в някои ваши навици.

Според Лари Симс – фризьорът, който създаде прословутия боб на Виктория Бекъм – дамите често допускат базови грешки, водещи до загуба на повече коса. Вижте кои са те и спрете да ги правите:

Прекалено тежки екстеншъни

Екстеншъните се закачат в основата на косъма и ако са повече кичури, логично тежат повече. Това провокира известен косопад (тъй като има едно постоянно опъване), особено при самото сваляне на изкуствените коси.

Ако все пак не желаете да се откажете от екстеншъните, не ги носете повече от 6 седмици и давайте някаква почивка на естествената си коса.

Сушите със сешоар директно след баня

Мократа коса е много слаба и малко еластична. Ако веднага след излизане от душа посегнете към сешоара, рискувате да съсипете косата си мигновено, най-вече ако използвате и четка за изправяне, докато сушите. Опъването и горещата струя ще накъсат косъма ви.

Преди да сушите с уред, забършете косата с кърпа, за да попиете по-голямата част от влагата.

Използвате погрешните ластици

Гумените ластици са прекалено стегнати и се заплитат в косата. Те я накъсват и спират кислорода в косъма, което я изсушава и изтънява допълнително.

Използвайте ластици от плат или шноли, за да приберете косата си.

Прекалена топлинна обработка

Постоянното използване на уреди като маши, преси, сешоари и т. н. също съсипва жизнеността на косата ви и я прави слаба и суха, заради термичната обработка.

Не третирайте косата всеки ден и се погрижете тя да бъде защитена. На помощ ви идват продуктите, които съдържат кератин за укрепване на косъма.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари