IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 лесни трика за замаскиране на уморените очи

11 юли 2017 10 20

Как точно да използваме грима?

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Понякога със събуждането установяваме, че видът ни е уморен и изтощен, без значение колко време сме спали. Очите са подпухнали, под тях има тъмни кръгове. Добрите новини са, че има какво да направим, за да не напускаме дома си в този вид.

Няколко трика с помощта на грима могат да ни придадат освежен и буден вид само за няколко минути. Ето какво съветват специалистите.

1. Да използваме сенки за очи в светли цветове

Нанасянето на светли сенки върху вътрешните ъгли на очите придава илюзията за широко отворени очи и бодрост.

Така че, ако страдаме от безсъние, трикът е да нанесем светли сенки във вътрешните ъгли, както и клепача и гънката на очите.

2. Коректор за изсветляване, за да замаскираме

Коректорът може да заличи тъмните кръгове под очите.

3. Да оформим веждите в извивка

Можем да отклоним цялото внимание от торбичките под очите, като направим веждите си по-извити. По този начин очите се издължават.

За да уплътним веждите, можем да използваме молив за вежди или сенки за очи. Следва да завършим тази стъпка като минем веждите с гребенче за вежди.

4. Да извием миглите

Тази стъпка често се пренебрегва, но извиването на миглите ги прави да изглеждат по-дълги и плътни, а очите – по-големи и широко отворени.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари