IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да използваме правилно маша за къдрене?

14 юли 2017 07 10

Няколко полезни съвета

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Машата за коса е страхотен начин да създадете стегнати и красиви букли, като размерите определяте вие.

От малки до големи, можете да се сдобиете с каквото пожелаете само и единствено с помощта на един инструмент.

Как да направим косата си къдрава обаче? Както добре знаем, дори и най-лесните на пръв поглед техники имат своите малки съвети и трикове, с които да постигнем максимален и дълготраен резултат.

Ето кои са топ 6 на стъпките, осигуряващи перфектното къдрене на коса.

1. Включете машата навреме

Добре е да включите предварително инструмента, за да може машата за къдрене да загрее и да достигне фаза, в която е готова за използване. Желателно е температурата, с която работите, да бъде не повече от 320 градуса, като това е абсолютният максимум. При възможност, направете градусите малко по-ниски. По този начин ще избегнете увреждането на косъма.

2. Срешете косата

Използвайте дървен гребен, който щади косъма и срешете цялата коса. Целта е да няма възелчета или заплитания нито в основата, нито в краищата. Преди да започнете да оформяте къдриците, косата трябва да е абсолютно суха.

3. Защитете

Задължително впръскайте термозащитен спрей по цялата дължина. Все пак ще работим с топлина, а косата има нужда от защитен филм, който да осигури гладкост и дълготрайност на кичурите.

4. Разделете на сектори

Разделете цялата коса на сектори, като всеки сектор трябва да е между 5 и 6 сантиметра широк. Разделете секторите с щипки и спускайте само кичурите, които ще къдрите.

5. Използвайте машата

С помощта на машата за коса, увийте кичурите и задръжте за няколко секунди. Използвайте пръстите, за да оформите къдрицата и след това завъртете обратно и защипете с фиба. Ще се получат така наречените „рогчета“ върху косата, които ще позволят на кичурите да заемат идеалната форма.

6. Изчакайте

След като накъдрите всички кичури и ги хванете на малки охлювчета, изчакайте косата да изстине напълно. Когато вече няма топлина в косата, пуснете я и използвайте лак, за да удължите „живота“ на всяка една букла от къдравата ви коса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари