IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Това, което трябва да знаем за бръчките и акнето по женската кожа

2 август 2017 07 40

Някои полезни факти

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Вероятно не осъзнаваме, но кожата ни се обновява постоянно. Най-големият орган на тялото трябва да бъде в добра форма, защото има важни задачи – да ни предпазва от патогени, ежедневните удари и травми.

Грижата се състои в прием на хранителни вещества, нанасяне на слънцезащитен продукт и проверяване за състоянието на бенките и петната по кожата. Тези здравословни навици пазят кожата ни мека, гладка и великолепна.

Освен начините на правилна грижа за кожата, е полезно да научим и някои любопитни факти.

Бръчките може да са признак за здравословно състояние

Ако имаме много дълбоки бръчки, жените може да са изложени на по-голям риск от развитие на ниска костна плътност в периода след менопаузата, тъй като кожата и костите се състоят от колаген.

Според проучване на холандски изследователи сред жените, които имат по-отпусната кожа, опасността от високо кръвно е по-голяма. Бръчките може да са сигнал, че в организма не се образува достатъчно количество от протеина еластин, който спомага за поддържане на гъвкавостта на кожата и кръвоносните съдове.

Акнето може да се влоши с времето

Когато жените навлизат в пременопаузата, което може да започне през 30-те, нивата на хормона естроген намаляват, докато в същото време тези на половите хормони, като тестостерона, остават почти постоянни. Този дисбаланс може да претовари мастните жлези, което да доведе до развитие на акне.

В този случай е добре да опитаме с употреба на продукти като ретинол, който помага едновременно срещу бръчките и пъпките. Ако състоянието на акнето е по-тежко, следва да се обърнем към дерматолог, който да назначи адекватно лечение.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари