IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е най-доброто за косата ни?

18 август 2017 14 40

Няколко изпитани съвета

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Всички сме чували и знаем добре за приказката, че косата е едно от най-големите богатства на жената.

Тя е нещото, което умее да привлича всички погледи за секунди и спокойно може да се превърне в най-голямата гордост за една дама.

Красивата прическа обаче, изисква определени грижи за косата, с които да спестим или поне намалим увреждането и да „извадим“ най-доброто от нея на показ.

За целта събрахме за вас топ 3 на нещата, които определено трябва да знаете, ако искате да имате красива коса.

1. Сушенето със сешоар е по-добро

Много пъти сме попадали на съвети, в които се препоръчва да заменим сешоарите и да оставим косъма да изсъхне сам. Последни проучвания показват обаче, че това е много по-вредно, отколкото просто да използваме сешоар. Защо? Защото времето, в което косата изсъхва сама е много по-дълго и това позволява на водата да разтегне кутикулата и да увеличи рисковете от накъсване на косъма. Смело хванете сешоара и не му мислете!

2. Винаги използвайте хавлиена кърпа

Първото нещо, което трябва да направите, когато излезете от банята, е да използвате хавлиена кърпа за косата. Попиването на част от влагата помага да избегнете накъсване и стърчащи косъмчета. В никакъв случай не прекалявайте с натиска, а просто нежно масажирайте.

3. Не решете мокра коса

При никакви обстоятелства не трябва да решете мократа си коса, даже всъщност, абсолютно забравете за тази практика. Спомнете си за златното правило, че сресването при влага и вода води само и единствено до накъсване на косъма и стърчащи краища.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари