IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След кератинова терапия да се пазим от изпотяване

8 септември 2017 08 40

Как да се предпази, ако скалпът се поти?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Третирането с кератин обещава да укроти косата, да я направи гладка и блестяща, да неутрализира наелектризирането. Тези процедури омекотяват кичурите ни и с помощта на други химически вещества, като постигнатият външен вид се запазва за няколко месеца. 

Специалисти препоръчват в следващите 72 часа след процедурата да не се използват никакви аксесоари, вода или влага, тъй като това може да наруши процеса. Но какво трябва да направим, ако скалпът е склонен към изпотяване? 

Да се избягват дейности, които водят до образуване на пот

Ако сме склонни към изпотяване, най-добре е да се опитаме да го предотвратим поне през първите два до четири дни след третирането с кератин. Известно време след процедурата не бива да мокрим косата, затова трябва да се избягват дейностите, които неизбежно водят до изпотяване. 

Косата не бива да се завързва по никакъв начин

Ако сме склонни към изпотяване, не бива да връзваме косата с цел да я предпазим от влагата, тъй като това може да доведе до слепване. В случай че скалпът се поти прекалено, най-добре е просто да изсушим косата възможно най-скоро.

Косата да бъде далеч от лицето

След като кератиновата процедура приключи, трябва да се уверим, че косата не докосва лицето. 

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари