IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опашката не е подходяща прическа за всеки ден

12 септември 2017 12 40

Може да увреди косата

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всичко, което правите с косата си – от връзването ѝ до използването на фиби и други аксесоари, може да се отрази на нейното здраве. Затова трябва да бъдете внимателни как я оформяте.

Знаете ли например, че когато косата остане вързана през целия ден, това може да я увреди?

Има риск от развитие на състоянието, познато като „алопеция ареата“, което често се дължи на издърпване на косата и по този начин се увреждат корените.

Препоръчително е да имате предвид тези указания, преди следващия път да решите да завържете косата стегнато и за продължително време.

- Използвайте ластици без метал за опашката си, за да предотвратите счупването на косата. Използването на шал за завързването на опашката може да бъде най-безопасният метод.

- Ако се налага да носите косата си вързана, уверете се, че тя не е прекалено стегната. Вместо това можете да я усучете и да я оформите на свободен кок, като краищата ѝ закрепите с фиби.

- Избягвайте да завързвате косата, когато е мокра. Може да я скъсате, когато поставите ластика на мокра коса.

- Добра идея е да се използват серуми за коса, за да може косата да се плъзга по време на връзване и по този начин да се предотврати счупването ѝ.

- Косата трябва да се носи свободна, особено докато спите, тъй като обръщането по време на сън може да доведе до по-голямо триене и до повече накъсвания.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари