IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маслото за коса крие риск от косопад

15 септември 2017 08 00

За какво трябва да внимаваме?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Серумите и маслата за коса са идеално решение за редица проблеми – от сплетени краища до подобряване на вида на безжизнената коса. Същевременно с това обаче, всеки път след употребата на тези продукти най-вероятно се наблюдава косопад.

Какво води до окапване на косата?

Маслата за коса увеличават еластичността и силата на косата, намаляват наелектризирането ѝ и предотвратяват накъсванията, но също така може да доведат и до косопад.

Косъмът от един космен фоликул израства за период от 2 до 6 години. При израстването на нова коса, старата пада – това е непрекъснат процес. Така че, когато прилагате маслото за коса и масажирате главата си в продължение на няколко минути, е съвсем нормално да има известно падане на косата.

Притеснително е обаче, когато количеството на космите е необичайно голямо. Проблем има, когато не отмивате правилно излишното масло.

Това, което остава върху скалпа, привлича прах и други замърсители, запушва порите на скалпа и блокира космените фоликули, което в крайна сметка води до повишен косопад.

Мазният скалп може да доведе и до развитие на пърхот, а резултатът от него също е повишено падане на косата. Освен това, нанасянето на прекалено много масло върху скалпа може да наруши естествения баланс на мазнините на скалпа. Това може да направи косата крехка и склонна към увреждане.

Когато масажирате косата си, уверете се, че докосвате скалпа внимателно. Масажирането му твърде енергично може да доведе до косопад. Уверете се също така, че не нанасяте прекалено много масло върху косата си и я изплаквайте добре.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари