IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лимон, захар, сол – за чиста и мека кожа на гърба

26 септември 2017 09 20

Ефективните методи за красив гръб

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Също както кожата на лицето и тази на гърба се нуждае от адекватна грижа, за да бъде блестяща и без пъпки. Можем лесно да постигнем това, стига да знаем кои са правилните методи. Затова предлагаме няколко ценни съвета.

Захар и зехтин за ексфолиране и хидратация

Захарта е много полезна при отстраняването на мъртвите кожни клетки. Зехтинът, който съдържа антиоксиданти, поддържа кожата хидратирана. Комбинацията от двете осигурява подхранващ ексфолиант, след употребата на който кожата остава мека и гладка.

Гърбът се покрива с малко зехтин, към който се добавя и захарта. Нанесете получената смес с масажни движения и я оставете да изсъхне. След това измийте добре.

Сол и лимон за изсветляване на кожата

Изключително полезен метод, ако искаме да се отървем от тена в областта на гърба. Лимоните са пълни с витамин C и антиоксиданти, което увеличава формирането на колаген в кожата.

Това помага за неутрализиране на тена и изчистване на тъмните петна. Смесването на лимона с малко сол води до получаване на фина смес, като солта в нея, подобно на захарта, премахва мъртвите кожни клетки и стимулира кръвообращението. Тази смес се отразява добре и на мазната кожа.

Изцедете лимон и добавете към него сол. Получената смес се нанася на гърба с масажни движения, след като изсъхне, се измива.

Зелен чай, джинджифил и захар за акне по гърба

Ако се притеснявате да показвате гърба си заради наличие на акне, зеленият чай и джинджифилът биха могли лесно да изчистят гърба.

Зеленият чай помага за отстраняване на пигментацията и е предпочитана съставка за изсветляване на гърба. Джинджифилът, който има антисептични свойства, почиства кожата.

Вземете една чаша зелен чай, 3 чаени лъжици настърган джинджифил и 2 чаши захар. Смесете ги добре, потопете гъба или луфа и нанесете сместа на гърба. След като приключите изцяло с почистването, изплакнете обилно.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари